Chinezii de la BYD au planuri de expansiune

Maşinile chinezeşti BYD urmează să fie construite în Rusia, împreună cu noul partener Tagaz, care a mai colaborat şi cu Cherry. În plus, cei de la BYD şi-au anunţat intenţia de a-şi construi un cartier general european, nici mai mult, nici mai puţin decât în Germania!

Chinezii de la BYD au planuri de expansiune Chinezii de la BYD au planuri de expansiune

Dacă vă amintiţi cumva de o legătură între termenul "plagiat" şiBYD, numele unui constructor de maşini chinezeşti, nu greşiţi, celmai bun exemplu fiind modelul BYD F8, copie fidelă a lui MercedesCLK. Totuşi, scandalurile legate de plagiat nu îi împiedică pe ceide la BYD să îţi vadă mai departe de expansiunea în afaraChinei.

Momentan, BYD a încheiat un parteneriat cu uzina rusă Tagaz,anul acest urmând a fi asamblate, în colecţie CKD, nu mai puţin de10.000 de modele BYD F3 (care seamănă izbitor de mult cu precedentageneraţie Toyota Corolla, iar în America a fost deja prezentatăversiuneahibridă).

Pentru ruşi, noul parteneriat cu BYD este o gură de oxigen, dupăîncheierea parteneriatului cu Hyundai şi ruperea relaţiilor cu alţichinezi, Cherry. Iar pentru BYD înseamnă un bun punct de plecarepentru invazia pieţei ruseşti, iar de acolo, cine ştie...

BYD nu se rezumă doar la piaţa rusească, având în planrealizarea unui centru european chiar în Germania - probabil caleale-a fost netezită de recentul parteneriat cu Daimler. Deocamdată, este exclus orice plan deproducţie sau asablare a maşinilor BYD în Europa, însă chinezii vorsă pună la punct cât mai repede o reţea de dealeri pentru modelelecare urmează să fie importate pe Bătrânul Continent.