Chrysler – înapoi în service

Autor: Oraan Mărculescu 12 mart. 2007 Știri auto

Aproximativ 330.000 modele Dodge Durango vor fi rechemate în service pentru verificarea sistemului de aer condiţionat, care a dus la câteva indendii minore la bordul acestor modele (în două cazuri, cei de la volan suferind arsuri uşoare). Oficialii Chrysler au declarat că nu s-au înregistrat accidente sau pagube materiale, incidentele datorându-se supraîncălzirii unor circuite din componenţa sistemelor de climatizare de pe consolă.

Alte 150.000 Jeep Liberty, produse între 2006 şi 2007, vor face obiectul verificării sistemului de aerisire al climatizării, care a cedat în unele cazuri datorită temperaturii foarte ridicate a mediului ambiant.

Nici proaspăt lansatul Dodge Avenger nu a scăpat de probleme, aproximativ 11.000 de modele urmând a fi rechemate în service din cauza unor probleme la balamalele uşilor.

Organismul guvernamental NHTS (The National Highway Traffic Safety Administration) a deschis o serie de investigaţii, care au condus la decizia Chrysler de a rechema în service un număr atât de mare de maşini, la numai două săptămâni după ce producătorul american a rechemat în service aproximativ 50.000 de modele, pentru reprogramarea softului din componenţa sistemului ABS.

Este pentru a doua oară în acest an în USA când un mare producător cheamă în service aproape o jumătate de milion de automobile, după recordul Toyota din ianuarie, când au fost rechemate în service 550.000 de pick-up-uri Tundra şi SUV-uri Sequoia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide