Cifrele unui imperiu de peste 1.2 mld. euro

Autor: Alexandru Banu 21 mart. 2018 Știri auto
Cifrele unui imperiu de peste 1.2 mld. euro

Ford face 10 ani de când e la Craiova. Astăzi se împlineşte un deceniu din momentul în care Ford Motor Company a preluat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Guvernul României la Automobile Craiova.

Pe 21 martie 2008, grupul Ford Motor Company a semnat contractul de achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova şi a demarat o investiţie iniţială de 675 de milioane de euro prin care această fabrică urma să devină una la nivel european. Zece ani mai târziu, investiţia Ford în cadrul uzinei Ford a depăşit 1.2 miliarde de euro, fabrica devenind una dintre cele mai avansate unităţi de producţie din punct de vedere tehnologic la nivel mondial.

 

Producţia de maşini a început în septembrie 2009 cu utilitara Transit Connect. În 2012, Ford a început şi producţia motorului 1.0 EcoBoost (premiat ani în şir) care continuă cu succes si astăzi la Craiova, dar şi a vestitului B-MAX produs aici până în septembrie anul trecut. În octombrie anul trecut, uzina de la Craiova a lansat un nou proiect si devine astfel locul de producţie pentru noul Ford EcoSport livrat exclusiv din România către întreaga piaţă europeană.

Pentru acomodarea cerinţelor producţiei şi a nivelului cererii ridicate pentru noul EcoSport, Ford a angajat in 2017 la Craiova 1800 de oameni, ajungând astăzi la 4492 de angajaţi. În 2008, la momentul preluarii uzinei, numărul angajaţilor era de 3589.

 

„A fost nevoie nu numai de multă muncă, dar si de implicare din partea echipei Ford Craiova şi sunt foarte fericit că astăzi putem să fim martori la acest moment istoric- 10 ani de existentă Ford la Craiova. În acest deceniu nu am produs doar motoare şi maşini excelente, ci am crescut masiv numărul angajaţilor şi aproape am dublat investiţia noastră în România”, spune John Oldham, directorul uzinei Ford Craiova si Presedintele Ford Romania.

 

O dată cu lansarea noului EcoSport la fabrica din Craiova, Ford se asteaptă ca 2018 să fie cel mai bun din ultimii zece ani în ceea ce priveşte volumele de producţie. “Fabrica Ford de la Craiova este o unitate de producţie de talie mondială care construieşte motoare şi vehicule de talie mondială. Angajaţii nostri sunt cei care dau suflet acestei fabrici livrând pe piaţă produse de un înalt nivel tehnologic şi calitativ, prilej cu care aş dori să mulţumesc fiecăruia dintre aceştia pentru munca pe care o depun zi de zi şi pentru aportul direct la succesul fabricii”, a încheiat John Oldham.

Sursă comunicat Ford România

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide