Cinci moduri pentru şoferi de a suporta mai uşor canicula

Există un lucru legat de anotimpul cald pe care lumea îl ignoră atunci când se gândeşte la vară: că nu mai este doar cald, ci chiar canicular. Iată câteva sugestii pentru o toleranţă mai mare a temperaturilor crescute.

Cinci moduri pentru şoferi de a suporta mai uşor canicula Cinci moduri pentru şoferi de a suporta mai uşor canicula

1. Ai grijă unde parchezi. Ştii momentul ăla în care intri în maşină şi nu poţi să atingi nimic pentru că te frigi? Pentru a evita eventualele arsuri, încearcă să cauţi un loc pentru maşina ta cât mai ferit de soare. Dacă nu se poate, aruncă-i o folie din aluminiu pe parbriz.

Sus: AŞA DA. Jos: AŞA NU

2. Elimină eficient aerul cald şi fără ajutorul ventilaţiei maşinii. Să zicem că ziua ta este cât se poate de proastă, aşa că nu doar că nu ai găsit un loc umbrit unde să parchezi, ci ai probleme şi cu aerul condiţionat/ventilaţia maşinii. Nu trebuie să disperi. Deschide geamul pasagerului şi repetă deschide-închide de câteva ori portiera şoferului. Nu, nu trebuie să o izbeşti de fiecare dată, e suficient să-ţi imaginezi că maşina ta e o domnişoară toropită de căldură, iar uşa şoferului este evantaiul dânsei. După vreo zece astfel de mişcări temperatura habitaclului maşinii tale scade cu câteva grade.

Fix aşa

 

Citeşte mai departe sfaturile preţioase aici