Cine reprezintă un pericol la volan, bărbaţii sau femeile?

Autor: Andrei Nan 01 aug. 2012 Știri auto
Cine reprezintă un pericol la volan, bărbaţii sau femeile?

Conform studiilor din ultimii ani, legate de subiectul rivalităţii sexelor la volan, rezultă că bărbaţii produc mai multe accidente fatale, cu toate că reprezentatele sexului frumos sunt implicate mai frecvent în tamponări uşoare

Conform unor studii realizate de Social Issues Research Centre reiese că bărbaţii sunt implicaţi în accidente fatale mai frecvent decât femeile. Se pare că în 80% din accidentele fatale sunt implicaţi bărbaţii . Pe de altă parte, alte statistici arată că femeile sunt implicate de trei ori mai mult decât bărbaţii în ceea ce privesc accidentele minore.

Cauza acestor concluzii este reprezentată de lipsa de atenţie şi nerespectarea regulilor de circulaţie a bărbaţilor, în timp ce femeile se pare că respectă cu sfinţenie regurile. Pe de altă parte şi agresivitatea şoferilor bărbaţi este una din cauzele producerii accidentelor fatale.

Faptul că femeile produc mai puţine accidente fatale decât bărbaţii nu a împiedicat pe cei de Uniunea Europeană să interzică firmelor de asigurare discount-urile de până la 45% atunci când poliţa era încheiată de o femeie. Decizia a fost argumentată drept „discriminare”, astfel încât femeile sunt obligate să plătească la fel ca şi bărbaţii. Această decizia va intra în vigoare începând cu 21 decembrie 2012.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide