Cineva s-a gândit să convertească un Mustang clasic într-o sportivă electrică [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 07 apr. 2015 Știri auto

Îţi mai aminteşti clipul în care au fost filmate expresiile pasagerilor dintr-un Tesla S P85D în timpul accelerărilor? Pentru cei care încă nu ştiu ce înseamnă Tesla şi indicativul de scanner, iată cele mai importante detalii: 700 CP, 930 Nm, tracţiune integrală, full-electric, 0-100 km/h în 3,2 secunde.

Ei bine, Zombie aici de faţă poate atinge suta de kilometri, cu start de pe loc, în circa 2,4 secunde. Da, asta înseamnă mai rapid decât un Veyron. Zombie 222 se foloseşte de un motor electric care poate fi dus până la 1.500 CP şi de propulsie spate pentru a se propulsa în topul celor mai nebuneşti maşini electrice din lume. 

Mitch Medford povesteşte, pe scurt, cum a apărut Zombie 222 pe lume: Mitch este pasionat de Tesla şi de ideea de automobil electric, totodată fiind îndrăgostit de maşinile clasice. De aici până la a converti un Mustang din 1968 într-un pony-car electric – şi până la a merge cu el la Texas Mile – n-a mai fost decât un pas. 

Pe scurt, Mitch vrea să demonstreze că există şi viaţă electrică pentru clasice, una poate chiar mai bună decât cea convenţională. Cu toate că recordul Texas Mile pentru maşini electrice era de 250 km/h, Mitch a vrut să doboare şi recordul mitic al lui Caroll Shelby, care ar fi atins 273,59 km/h cu un Mustang din 1968.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide