Citroën a prezentat versiunea europeană a Noului SUV C5 Aircross

Autor: Marius Vișan 06 iun. 2018 Știri auto

Citroën a prezentat versiunea europeană a Noului SUV C5 Aircross, continuându-şi astfel ofensiva internaţională a SUV-urilor. Noua emblemă a Mărcii, acest SUV de nouă generaţie inspirat de preferinţele clienţilor se remarcă printr-o personalitate unică şi puternică.

Modelul propune o ofertă inedita de personalizare cu 30 de combinaţii exterioare. C5 Aircross este unul dintre cele mai modulare modele din clasa sa. Acesta este echipat cu suspensii cu amortizare hidraulică progresivă (Progressive Hydraulic Cushions®) şi scaune Advanced Comfort şi propune o nouă experienţă la bord tipică Citroën. SUV-ul oferă o modularitate unică cu trei scaune spate individuale culisabile, rabatabile şi înclinabile şi un portbagaj cu volum generos între 580 l şi 720 l. Modern şi dotat cu tehnologii avansate, Noul SUV C5 Aircross este echipat cu 20 de sisteme de asistenţă la condus, inclusiv sistem de asistenţă pe autostradă, sistem pentru condusul autonom de nivel 2 şi funcţia Grip Control cu tehnologia Hill Assist Descent, pentru aventuri pe drumuri neasfaltate. Acesta oferă, de asemenea, şase tehnologii pentru conectivitate, inclusiv încărcare wireless pentru smartphone. Produs în Franţa la fabrica din Rennes-La Janais, Noul SUV C5 Aircross va fi lansat în Europa şi în restul lumii la finalul anului 2018 şi va fi primul autovehicul Citroën care beneficiază de sistem hibrid plug-in spre finalul anului 2019.

După lansarea modelelor C3 Aircross, un veritabil succes comercial cu 80 000 unităţi vândute, C5 Aircross, lansat în China şi vândut deja în 40 000 de unităţi, şi C4 Aircross, prezentat la sfârşitul lunii aprilie în cadrul Salonului Auto de la Beijing, Citroën îşi continua ofensiva internaţională a SUV-urilor cu prezentarea versiunii europene a modelului C5 Aircross.

O maşină cu personalitate puternică, Noul SUV C5 Aircross se remarcă prin apariţia unică, dinamică şi încrezătoare. Cu o lungime de 4.50 m, robust şi cu linii puternic evidenţiate şi evitând aroganţa într-un mod echilibrat, noul model se remarcă pe segmentul SUV-urilor prin liniile sale fluide şi elementele grafice puternice precum Airbump®, diametrul mare al roţilor de 720 mm, garda la sol de 230 mm şi bare transversale distinctive. La interior, senzaţia de putere şi spaţiu te cuprinde instant, datorită bordului robust, dezvoltat în plan orizontal, scaunelor confortabile a căror poziţie ridicată dă impresia că poţi domina drumul, consolei centrale înalte şi materialelor moi şi prietenoase. Ca şi ultimele modele ale Mărcii, C5 Aircross oferă o gamă largă de posibilităţi de personalizare, cu 30 de combinaţii exterioare şi 7 culori de caroserie, plafon negru în două nuanţe şi trei pachete cromatice care includ inserţii colorate pe bara de protecţie faţă, pe sistemul Airbump® aflat în partea inferioară a portierelor din faţă şi pe barele transversale. Modelul propune şi 5 ambianţe de interior, cu culori şi materiale asortate care evocă claritate şi căldură, promovând un stil „casual chic” care aduce un plus de valoare.

 

Un ambasador al programului Citroën Advanced Comfort®, Noul SUV C5 Aircross se remarcă prin confortul şi abordarea spaţiului la bord. Modelul inovează prin confortul său global, tipic Citroen, şi prin două inovaţii majore: suspensiile Citroën cu amortizare hidraulică progresivă (Progressive Hydraulic Cushions®) şi scaunele Advanced Comfort, care filtrează imperfecţiunile drumului şi oferă un confort la rulare unic, propunând ocupanţilor vehiculului o experienţă inedită la bord. Noul SUV C5 Aircross oferă o modularitate unică pe segmentul său, graţie know-how-ului Citroën în materie de MPV-uri, cu trei scaune spate individuale, culisabile, rabatabile şi înclinabile şi un portbagaj cu volum generos între 580 l şi 720 l.

Noul model este echipat cu un panou de instrumente digital TFT de 12.3” şi ecran tactil amplu de 8”, oferind 20 de sisteme de asistenţă la condus de ultimă generaţie, inclusiv sistem de asistenţă pe autostradă, un sistem pentru condusul autonom de nivel 2 şi şase tehnologii avansate pentru conectivitate. Dispune de încărcare wireless pentru smartphone sau ConnectedCAM Citroën®. Echipat cu motorizări eficiente şi performante pe benzină şi diesel care au între 130 şi 180 CP şi cu noua cutie de viteze automată EAT8, C5 Aircross va fi primul model Citroën care beneficiază de sistem hibrid plug-in (PHEV) la finalul anului 2019.

Noul SUV C5 Aircross va fi lansat în Europa la finalul anului 2018 şi va fi produs în Franţa la fabrica din Rennes-La Janais.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide