Citroen C4 Sedan, prefigurat de chinezescul C-Quatre

Autor: Gabriel Grosoiu 07 feb. 2012 Știri auto

La fel ca şi în cazul foseti generaţii de Citroen C4, versiunea în trei volume vine tot din China, fiind construită de francezi, în colaborare cu partenerul lor tradiţional pe această piaţă, grupul industrial Dongfeng.

Primele imagini oficiale ale lui Citroen C-Quatre au fost făcute publice, astfel că, indiferent de numele pe care îl va avea maşina atunci când va sosi oficial în Europa, este cât se poate de clar faptul că naturalizarea modelului pe Bătrânul Continent este doar o chestiune de timp.

Spre deosebire de vechiul Citroen C4 Sedan, putem observa diferenţe importante faţă de versiunea în două volume, la nivel stilistic. Farurile un un contur distinct, iar calandrul este decupat mai generos. De asemenea, bara de protecţie a primit un o grilă revizuită, prelungită până la proiectoarele de ceaţă.

Posteriorul este vizibil influenţat de fratele cel mare al gamei, modelul C5, iar din punct de vedere stilistic putem constata armonie între linii. Blocurile optice orizontale sunt prelungite până pe capacul portbagajului, pe care tronează stopul de frână.

Înglobarea portbagajului în designul maşinii este bine realizată, spre deosebire de compromisul vizual din cazul fostei generaţii, iar bagheta cromată din parea inferioară aduce un plus de eleganţă întregului ansamblu. Rămâne de văzut data la care modelul va depăşi graniţele chineze, precum şi cum se va materializa ideea de Citroen C4 Sedan în Europa, odată cu poposirea maşinii în showroom-urile mărcii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide