Citroen Romania

Autor: Mediafax 08 iun. 2007 Știri auto
Citroen Romania

Citroen Romania, având ca obiect principal de activitate comerţul cu autovehicule, a fost înregistrată pe 20 aprilie 2007 şi are un capital social de 167.000 de lei, deţinut integral de compania franceză Automobile Citroen, potrivit unui anunţ al companiei publicat în Monitorul Oficial.

Importatorul general al autovehiculelor Citroen în România este, de peste zece ani, firma Automotive Trading Services (ATS), deţinută de premierul Tăriceanu. Vânzările Citroen pe piaţa românească au ajuns anul trecut la 4.194 autovehicule, în creştere cu 19,5% faţă de anul 2005, din care 3.471 au fost autoturisme.

Un alt producător auto important care a deschis o subsidiară pentru comerţul cu autovehicule în România este Renault, principala marcă de import. Renault România a fost înfiinţată în 2001, an în care vânzările grupului francez în România au fost de circa 6.500 de maşini, şi a preluat, printr-un acord amiabil, activitatea de importator general derulată anterior de IPSO România, care a rămas dealer al producătorului francez. IPSO România este filiala locală a grupului francez Bergerat Monnoyeur International şi a asigurat importul automobilelor Renault din luna iunie a anului 1996 până în vara anului 2001.

De asemenea, compania germană BMW a anunţat recent că va deschide un birou propriu în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide