Compania care deschide 21 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în România

Autor: Visan Marian 13 apr. 2018 Știri auto
Compania care deschide 21 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în România

MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, şi-a planificat să deschidă anul viitor 7 staţii de încărcare pentru maşinile electrice, în contextul în care compania a anunţat pentru anul acesta deschiderea a 14 astfel de unităţi. Toate staţiile care vor fi deschise anul acesta şi în 2019 fac parte din proiectul regional NEXT-E.

Proiectul european NEXT-E vizează insta­la­rea a 222 de staţii standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de în­cărcare ultrarapide (150-350 kW), creând astfel o infrastructură pentru încărcarea vehicule­lor electrice în Cehia, Slo­vacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România. Proiectul este realizat prin intermediul unui parteneriat între MOL şi E.ON alături de mai mulţi constructori auto. Pe plan local, vor fi montate 40 de staţii, 21 urmând să fie realizate de MOL.

Compania deţine pe plan local 213 staţii de alimentare. Potrivit informaţiilor din raportul anual al MOL, grupul ungar deţine de plan local o cotă de piaţă de 18%, fiind al treilea cel mai puternic jucător din retailul de carburanţi.

Informaţiile de la INS arată că anul trecut comerţul cu amănuntul al carburanţilor prin benzinării a ajuns la circa 9,6 miliarde de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide