Constructorii nu mai pot solicita reparaţii doar la service-urile agreate

Vremurile în care pierdeai garanţia dacă îţi reparai maşina la un service care nu figura pe lista de parteneri agreaţi de fabricantul maşinii se pare că se vor sfârşi.

Constructorii nu mai pot solicita reparaţii doar la service-urile agreate Constructorii nu mai pot solicita reparaţii doar la service-urile agreate

Comisia Europeană a dispus ca fabricanţii auto să nu mai cearărepararea modelelor doar în reţelele de service agreate, aceastăprevedere încălcând reglementările impuse de ConsiliulConcurenţei. ComisiaEuropeană a mai descoperit că în ultimii ani cheltuielile cureparaţiile autovehiculelor au crescut semnificativ, o cauză putândfi şi măsurile constructorilor de a îşi proteja partenerii deafaceri prin limitarea concurenţei.

"Cred cu tăriecă noul cadru legislativ va aduce beneficii tangibilepopulaţiei prin reducerea cheltuielilor cu reparaţiile şiîntreţinerea, care au o pondere importantă în cheltuielilecerute de o maşină pe perioada duratei de folosinţă. Noul cadrulegal va diminua, de asemenea, cheltuielile de distribuţie,înlăturând regulile restrictive", a declarat vicepreşedintele CE şicomisarul pentru Concurenţă, Joaquin Almunia, conform MEDIAFAX.

Totuşi,constructorii pot solicita ca reparaţiile acoperite degaranţie să fie făcute doar în service-urile agreate.Adică noua prevedere îi va obliga pe constructori să ofere origaranţie extinsă pentru cât mai multe componente pentru a îşiproteja reţelele de asistenţă şi întreţinere, ori o să ne putemrepara maşinile fără a avea restricţii în a alege service-ul.Aceste prevederi vor intra în vigoare din luna Iunie, dar se vorputea întinde pe o perioadă de tranziţie de trei ani, pentru apermite unităţilor în cauză să se adapteze.