Continental a testat prima maşină fără şofer în 1968. „În viraje înclinate, cu o fantomă la volan”, scriau ziarele vremurilor – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 sept. 2018 Știri auto

Încă de acum 50 de ani, Continental testa prima maşină fără pilot comandată electronic.

„Viitorul este aici“ şi „În viraje înclinate, cu o fantomă la volan” s-au numărat printre titlurile din presa vremii. Scopul real al acestui proiect vizionar a fost să determine modul în care anvelopele ar putea fi testate cu precizie folosind metode ştiinţifice în condiţii programate. 

Vehiculul a fost ghidat de un fir aflat pe suprafaţa drumului. Sistemul electronic din maşină a utilizat senzori pentru a detecta dacă era încă pe pistă şi a ajustat automat direcţia. 

Inginerii au instalat o serie de echipamente pe modelul Mercedes-Benz 250 Automatic, inclusiv direcţie electro-mecanică, un regulator electro-mecanic de acceleraţie şi un sistem radio pentru raportarea măsurătorilor. Pe barele de protecţie a fost montată o gamă largă de antene, cu electronice de comandă, precum şi un sistem de frânare electro-pneumatic, amplasat în portbagaj.

Prin intermediul firului spre maşină, postul de comandă de lângă pista de testare a trimis comenzi ca vehiculul să frâneze, să accelereze sau să claxoneze. Beneficiul noului sistem de testare a fost acela că excluderea posibilităţii influenţei umane a dus la o creştere considerabilă a preciziei măsurătorilor. După numeroase modificări şi mii de runde de încercare, Mercedes Benz 250 Automat a fost dezafectat în 1974.

Un nou vehicul automat fără şofer de testare a pneurilor, care include tehnologia Continental, va fi instalat în Texas

La cincizeci de ani după ce maşina electronică a fost testată la Contidrom, Continental lucrează acum la următoarea generaţie de sisteme de testare pentru verificarea de anvelope fiabile.

Noul vehicul de testare a anvelopei pentru şoferul din S.U.A. a fost adaptat pentru a se conforma cerinţelor testului de anvelope pe baza sistemului de croazieră dezvoltat de Continental pentru autostrăzi. Scopul principal constă în testul de anduranţă optimizat pe diferite piste de testare din Uvalde. În aceste zile, în condiţii de căldură arzătoare şi condiţii extreme de mediu, şoferii de testare trebuie să piloteze vehiculele sute de kilometri pentru a identifica potenţialele deficienţe ale noilor modele de anvelope şi compuşi de cauciuc. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide