Cum ar arăta supercarurile dacă nu ar exista designeri, ci doar ingineri…

Autor: Oraan Mărculescu 31 mai 2012 Știri auto

GrabCAD este o comunitate online care numără aproape 200.000 de membri, ingineri şi inventatori entuziaşti, care şi în acest an avut posiblitatea de a participa la un concurs de design, cu premii de 3.500 de dolari. Tema concursului: conceperea unei caroserii de maşină sportvă, bazată pe un şasiu cu mecanică GM.

Castigatorul de la sectiunea Track a concursului GrabCAD

De fapt, au fost două categorii în care cei interesaţi se puteau înscrie cu propuneri: un model „street”, în care look-ul era cel mai important, din raţiuni de vânzări, precum şi o versiune „track street legal”, în care accentul să fie pus pe eficientizarea aerodinamicii şi manevrabilităţii.

Castigatorul de la sectiunea Street a concursului GrabCAD

La ediţia din acest an au fost 194 de participanţi, care au avut la dispoziţie 40 de zile pentru a-şi realiza creaţiile. Iar câştigătorii au fost aleşi chiar de către membrii comunităţii GrabCAD, pe baza numărului de „like-uri” primite, în acelaşi timp propunerile fiind dezbătute şi criticate în cadrul comunităţii online.

Şi mai interesant este că GrabCAD, împreună cu partenerul 500Group, şi-au propus să construiască în 2013 modelul care a fost desemnat câştigător. Vedeţi în GALERIA MULTIMEDIA care au fost proiectele câştigătoare, iar mai jos o tură cu maşina în versiunea de teste, fără caroserie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide