Cum arată capsula de pasageri propulsată electromagnetic printr-un tub cu vacuum – FOTO

Autor: Marius Vișan 02 mai 2018 Știri auto

Colaborând cu Virgin Hyperloop One şi Autoritatea de Drumuri şi Transport din Dubai (RTA), Designworks a contribui la crearea designului-prototip al capsulei pentru Dubai Hyperloop. Recent, designul a debutat la nivel global la City Walk Dubai în cadrul Lunii Inovaţiei din UAE. Este pentru prima dată când un prototip hyperloop full-scale fizic a fost prezentat unei vaste audienţe publice. 

Odată construită, capsula de pasageri, propulsată electromagnetic printr-un tub cu vacuum, ar putea atinge viteze de până la 1.080km/h, putându-se călători de la Dubai la Abu Dhabi în doar 12 minute. În prezent, Virgin Hyperloop One negociază cu RTA următoarea etapă de dezvoltare (Faza 2), având obiectivul clar de a construi primul sistem de transport hyperloop din lume în Emiratele Arabe Unite / Orientul Mijlociu.

Provocarea principală cu care s-a confruntat echipa Designworks a fost modul în care să creeze un interior confortabil şi captivant, fără ferestre pentru pasagerii care vor călătorii pe scaune. Designworks a luat ceea ce la prima vedere ar putea fi un mediu foarte restrictiv şi l-a transformat într-o experienţă senzorială superioară şi mai personală, care poate fi deopotrivă memorabilă şi plăcută.

BMW Group Designworks este o companie de consultanţă creativă care inovează de 40 de ani. Achiziţionată de BMW Group în 1995, Designworks permite companiei de care aparţine, precum şi clienţilor renumiţi la nivel internaţional din afara industriei auto să-şi extindă afacerile prin design şi un portofoliu de servicii de consultanţă creativă. Cu clienţi printre care se numără Coca Cola, Dassault Aviation, Embraer, HEAD, HP, Intermarine, John Deere, Microsoft, Bay Area Rapid Transit (BART), Siemens şi Varian Medical Systems, Designworks este profund implicată într-o varietate de industrii diferite.

Virgin Hyperloop One este singura companie din lume care a construit un sistem hyperloop complet operaţional. Echipa sa include specialiştii de top la nivel mondial în inginerie, tehnologie, şi livrarea proiectelor de transport, lucrând împreună cu parteneri şi investitori globali pentru ca hyperloop să devină realitate acum. Virgin Hyperloop One este susţinut de investitori principali printre care DP World, Caspian VC Partners, Virgin Group, Sherpa Capital, Abu Dhabi Capital Group, SNCF, GE Ventures, Formation 8, 137 Ventures, WTI şi alţii. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide