Cum funcţionează Android Auto, soluţia multimedia Google pentru maşini. VIDEO

După ce a început cu dreptul planul de dominaţie mondială, Google încearcă să ajungă cu sistemul său de operare Android şi în maşina ta. Denumit simplu Android Auto, sistemul multimedia o să fie adoptat de aproximativ 40 de producători în viitorul apropiat, iar telefonul tău mobil o să fie în centrul atenţiei. Avem detalii mai jos.

Cum funcţionează Android Auto, soluţia multimedia Google pentru maşini. VIDEO Cum funcţionează Android Auto, soluţia multimedia Google pentru maşini. VIDEO

Android Auto e încercarea celor de la Google de a ajunge de-a binelea în maşina ta. Cu alte cuvinte, gigantul IT american a creat un sistem multimedia de sine stătător, care va fi adoptat de aproximativ 40 de producători auto în viitorul apropiat şi care va înlocui sistemele tradiţionale.

În timpul Salonului Auto Los Angeles 2014, cei de la Consumer Reports au reuşit să facă un scurt test pe viu cu Android Auto şi trebuie să spun că arată bine şi se mişcă bine. Totodată, interfaţa de pe ecranul maşinii va fi foarte familiară pentru cei care folosesc zilnic un telefon mobil cu sistemul de operare Android. Ce-i drept, însă, Android Auto va funcţiona doar cu terminalele care au cea mai recentă versiune - 5.0 Lollipop - aşa că o să mai dureze un pic până când Google va fi prezent în milioane de maşini.

Sigur, în acelaşi timp, şi cei de la Apple lucrează la un sistem similar, denumit CarPlay, care va fi compatibil cu gadgeturile care rulează sistemul de operare iOS, evident.

VIDEO Android Auto: