Cum plăteşti amenzi la ghişeul.ro? Cât de sigur e sistemul şi cum se calculează datoriile la fisc

Autor: Alexandru Banu 08 aug. 2017 Știri auto
Cum plăteşti amenzi la ghişeul.ro? Cât de sigur e sistemul şi cum se calculează datoriile la fisc

Atenţie, câine rău sau amenzile muşcă? Unul şi acelaşi rezultat. Iar ANAF-ul sare la tine dacă nu eşti cu dovezile de plată la zi. Să vorbim însă de negustoria Statului cu acţionarul ei minoritar – omul de rând. În acest caz, eu.

Am luat 580 de lei amendă pentru depăşirea vitezei. Pe banii mei, pedala mea. În max. 48h am fost să plătesc jumătatea de 290 de lei, conform legii. Am intrat pe ghiseul.ro şi am dat banii. Mai aveam restanţă din trafic o amendă de 150 de lei. După ce mi s-a confirmat pe mail şi mama mail-urilor, din toate poziţiile şi în toate actele că am plătit amenda de 290 de lei conform procesului verbal XYZ, m-am trezit că ghiseul.ro mi-a acoperit din aceşti bani amenda veche de 150 de lei si a scăzut restul de 140 de lei din cei 290 plătiţi din amenda de 580 lei. Aşa că, acum, sunt înregistrat în datorii la fisc cu restul de 440 de lei din amenda întreagă de 580 de lei. Adică am plătit aiurea şi complet degeaba în 48 de ore. Al doilea adică: în loc de o datorie de 150 de lei (amenda veche), acum am 440 lei (fact!).

După ce am dat nişte telefoane, în primul rând la ghiseul.ro (platformă epay), apoi unei prietene care dezleagă mistere d’astea, am înţeles că “aşa fac ei, îţi acoperă din primii bani daţi datorii mai vechi”. Ok, dar eu am plătit amenda mai mare ca să nu acumulez datorii mai mari. Şi am confirmare de plată oficială pentru ACEA amendă, pentru aia mai mare. Adică … vorba latinului într-o ţară latină – verba volant, scripta manent.

Prima oprire e la unul dintre ANAF-uri unde ar trebui să mă ajute o tanti dar numai după o negociere. Ar trebui să plătesc fosta amendă de 150 de lei ca să demonstrez că sunt băiat model şi mă trece cu “0” la amenzi de circulaţie. Măcar de ar fi aşa.  

O să vă spun mai departe dacă o să rezist valului de absurd sau dacă o să închid înfrânt cu “dă-o în @#$%^ că m-am săturat de umblat pentru un %&^* de bani”.

 

P.S. Mă aştept la poprire că mai am 3 parale de plată şi dacă tot le atrag atenţia acum …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide