Cutia de pe Duster face asfaltul preş sub maşină (video)

Autor: Alexandru Banu 29 ian. 2018 Știri auto
Cutia de pe Duster face asfaltul preş sub maşină (video)

Nu prea ai la ce să le iei pâinea francezilor. Sunt un fel de italieni. Au şi mâncare, au şi haine, au şi sport, au şi cele 7 arte şi mai au şi arta şofatului. Iar unde-i artă-n şofat e şi artă în producţie. Să nu uităm că au unele dintre cele mai nebune concepte, că au revoluţionat lumea cu tehnologia de pe maşini, că sunt campioni în F1. Au toate componentele necesare unei istorii de 10 în lumea automobilelor.

Dintre Citroen, Peugeot şi Renault, ultimul e cel mai apropiat de inima noastră. Mai ales acum că e frate de sânge cu Dacia. Şi pentru că are o istorie motorsport de sala trofeelor.

Pentru noi, muritorii de rând, Megane RS a fost mereu un model de referinţă. Şi pentru concurenţii lui, cum ar fi Ford Focus RS, Honda Civic Type R, Seat Leon Cupra, Opel Astra OPC şi mai sunt câteva pe listă pe care nu ni le aducem neapărat acum aminte. A fost mereu un model exceptional, de la cai până la manevrabilitate şi, de ce nu, preţ în această clasă.

Noul Renault Megane RS este prima maşină în gaşca ei neliniştită care vine cu roti directoare şi pe spate. Adică virează pentru o stabilitate mai bună. Motorul e acelaşi care e şi pe reînviata Alpine A110. Vorbim de 1.8 litri, 280 de cai putere şi 400Nm cuplu. Toată forţa e trimisă pe faţă, printr-o cutie automata EDC ( dublu ambreiaj ) aşa cum avem şi pe Dacia Duster. Sigur că e modificată poate chiar mecanic un pic şi sigur la soft. Alte rapoarte, altă mâncare de asfalt. Pe lângă cele 6 trepte automate poţi să alegi şi cutia manuală, cu acelaşi număr de viteze. Cu prima variant de transmisie, cea automată, maşina atinge 100 km  / h în 5.8 secunde. L’Argus, publicaţie franceză de profil, a făcut un test de acceleraţie maximă şi a ajuns în buza celor 240 km/h cu launch control-ul activat.

Pe vine mai e şi o versiune Trophy, recunoscută deja, care ar trebui să treacă lejer pragul de 250 km / h. Până la confirmare, hai să vedem clipul.

Autor Alexandru Banu

Sursă L’Argus

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide