Cutie automată pentru Dacia Duster

Inginerii Renault Technologie Roumanie lucrează la versiunea cu transmisie automată pentru Dacia Duster, care spre deosebire de modelele automate ale Logan şi Sandero ar putea fi comercializată şi pe piaţa locală.

Cutie automată pentru Dacia Duster Cutie automată pentru Dacia Duster

"Momentul lansării modelului Duster cu transmisieautomată îl vom anunţa ulterior, dar această lansaretrebuie însă să reflecte o cerere din partea pieţei. Lucrăm laacest subiect. Analizăm piaţa şi cerinţele clienţilor", a declaratşeful Dacia. În ceea ce priveşte dezvoltarea platformei de laMioveni, din 2011 gama de motorizări şi cutii de vitezes-ar putea extinde. În calcul însă sunt luate motorizărinoi, nu cele diesel de 1,5 litri care sunt importate de la uzinadin Spania.

Odată cu ieşirea din vacanţă a uzinei, care pe perioada luniiaugust şi-a oprit producţia pe motive de mentenanţă, Dacia aefectuat de la 1 septembrie cea de-a treia majorare a producţieidin acest an. Astfel, în condiţiile unei pieţe europene aflate îndeclin după finalizarea programelor de tip "Rabla" din Europa deVest, constructorul autohton este printre puţinii din Europa caremajorează producţia pe fondul cererii pieţei.

"Din 2012 Dacia va produce pentru Marea Britanie Duster cuvolanul pe partea dreaptă. Producţia va începe cu câteva luniînaintea lansării. Vom produce inclusiv colecţii CKD pentru Duster,care le vom exporta către Rusia, Brazilia şi poate India.Businessul CKD va creşte astfel în continuare", a declarat JeromeOlive, directorul general al Group Renault România.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro