Dacia a vîndut 63.400 de vehicule Logan

Vânzările de automobile Logan au totalizat, în primele trei luni ale anului, 63.400 de vehicule la nivel mondial, în creştere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului 2006.

Dacia a vîndut 63.400 de vehicule Logan Dacia a vîndut 63.400 de vehicule Logan

În regiunea Euromed, care include România, Turcia, Rusia şi Africa de Nord, Logan a înregistrat o creştere a vânzărilor de 65,7%, contribuind semnificativ la majorarea cu 4,9% a numărului de vehicule comercializate de Renault, la 78.200 de unităţi, se arată într-un raport al companiei.

Produs iniţial doar la Automobile Dacia, subsidiara românească a Renault, şi destinat pieţelor emergente precum Rusia, India sau China, Logan a fost lansat în majoritatea statelor europene, pe fondul opiniei favorabile a clienţilor şi dealerilor. Logan mai este fabricat în Columbia, Maroc, Iran şi Rusia, India şi Brazilia. Pe de altă parte, subsidiara Nissan din Mexic, Nissan Mexicana, intenţionează să lanseze, în acest an, un nou model sedan compact, pe baza modelului Logan, a mai arătat Renault.

Pe piaţa românească, vânzările Dacia au scăzut în perioada menţionată, dar firma se menţine lider de piaţă, cu o cotă de circa 30%, în pofida intensificării concurenţei şi a nesiguranţei generate de problema taxei de primă înmatriculare.