Dacia Duster Army şi Duster Pick-up Army, surprizele paradei de 1 decembrie din Bucureşti

Autor: Iulian Dnistran 02 dec. 2014 Știri auto

La parada de 1 decembrie din Bucureşti au participat, ca de obicei, şi vehiculele Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Printre prezenţele obişnuite, însă, şi-au făcut loc şi câteva exemplare Dacia Duster puţin mai speciale.

Mai exact, este vorba despre Dacia Duster Army, pe care l-am mai văzut şi la parada din 2013, doar că acum s-a afişat cu facelift.

Potrivit celor de la Dacia, Duster Army are tracţiune 4×4 şi binecunoscutul motor diesel de 1,5 litri cu 110 CP. Totodată, modelul militar respectă standardele militare NATO pentru această categorie de vehicule şi poate fi aeropurtat.

Mai mult, dispune de protecţii exterioare suplimentare şi sisteme de conexiune (mecanică şi electrică) cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V şi 24V şi dispozitive de remorcare şi tractare, inclusiv troliu electric).

O altă surpriză a fost modelul special Dacia Duster Pick-up Army, dezvoltat în colaborare cu carosierul Romturingia. Aşa cum probabil ţi-ai dat seama, este vorba despre aceeaşi caroserie pe care au primit-o cei de la OMV-Petrom.

Duster Pick-up Army are două locuri, tracţiune 4×4 şi motor diesel de 1,5 litri cu 110 CP. În plus, are protecţii exterioare din plastic şi e dotat cu echipament militar de supraveghere.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat, la rândul său, o parte din noua flotă de modele Duster. Acestea sunt dotate cu rampă de lumini cu difuzor încorporat, sirenă, lămpi de tip flash în grila radiatorului şi inscripţionări specifice.

Mai multe poze găseşti în galeria foto a acestui articol.

Foto: Liviu Dnistran

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide