Dacia Duster face impresie bună în off-road

Autor: Tudor Rus 25 sept. 2012 Știri auto

Modelul Duster al celor de la Dacia a avut ocazia să arate ce poate în condiţii de off-road în cadrul evenimentului Dacia Duster Camp 2012, aflat la prima ediţie şi desfăşurat la Zărneşti pe 15-16 septembrie. Pe durata evenimentului s-au desfăşurat ateliere de off-road, probe de orientare turistică şi seminarii tehnice pe care modelul 4X4 le-a parcurs cu brio.

Calităţile participanţilor nu au fost singurele testate în cadrul Duster Camp, maşinile fiind nevoie să facă faţă unui program încărcat: deprinderea calităţilor off-road ale maşinii într-un poligon spectaculos, orientare turistică şi un mini raid în teren accidentat desfăşurat în zona Poiana Mărului. Fie că a fost vorba de teren accidentat, şanţuri, mini-ravene şi pietriş, Dacia Duster a lăsat deoparte atitudinea de „orăşean” etalată pe străzile urbelor şi a pus umărul la negocierea traseelor propuse de organizatori. Ba mai mult, a făcut-o cu succes, concurenţii şi oficialii declarându-se mulţumiţi de prestaţia Daciei 4X4

„Mi s-a părut foarte interesant acest eveniment şi la cei 66 de ani ai mei consider că Dacia Duster este o maşină deosebit de reuşită pentru acest tip de trasee şi, în acelaşi timp, extrem de potrivită pentru drumurile noastre. Chiar sfătuiesc oamenii să vină la Dacia Duster Camp pentru a vedea adevăratele performanţe ale maşinii”, a declarat Ilie Ştefan, din Piteşti.

La eveniment au fost prezenţi şi doi ingineri ai grupului Renault Dacia, care participă în Campionatul Naţional de Off-Road cu vehicule Dacia Duster. Aceştia au susţinut un seminar tehnic despre capabilităţile modelului Duster, tehnici de condus în off-road şi particularităţi ale versiunilor Duster 4X4.

„Noi suntem foarte mulţumiţi de Dacia Duster, şi, din fericire, nu am avut nici o problemă care să ne împiedice să finalizăm o cursă. Pot spune că Duster se compară cu off-roaderi cu tradiţie, fiind un model foarte uşor de preparat pentru competiţii”, a declarat Mihai Ursu, Automobile Dacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide