Dacia pregăteşte noi versiuni pentru SUV-ul Duster

Autor: Vlad MIRONESCU 11 ian. 2019 Știri auto
Dacia pregăteşte noi versiuni pentru SUV-ul Duster

SUV-ul Dacia Duster va beneficia de o extindere a gamei de motorizări în perioada următoare, pe măsură ce clienţii doresc un nou motor pe benzină de generaţie nouă, dar şi o cutie automată.

„Am început deja producţia lui Duster cu motorul 1,3 TCe cu tracţiune faţă. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală care reprezenta 85% din vânzări, după care pe restul. De asemenea, în viitor Duster va avea o versiune 4×4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când”, a spus Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia.

Anul trecut Duster a început anul cu o gamă care includea motorul supraalimentat pe benzină 1,2 TCe 125 CP, care venea inclusiv în versiune 4×4 cât şi tracţiune faţă, dar şi cu un motor diesel 1,5 litri 110 CP alături de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC – disponibilă numai pe versiunea cu tracţiune faţă. În acest caz, ambele versiuni au dispărut din gamă odată cu intrarea în vigoare a măsurătorilor WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure – WLTP – Procedura de Testare a Vehiculelor Uşoare Armonizată la Nivel Mondial). Pe parcursul anului 2018 întâi a fost eliminat motorul de 1,2 litri, iar în vara anului trecut a dispărut versiunea 1,5 dCi cu transmisia automată EDC.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide