Dacia Sandero GPL şi mirosul de gaz

Mai ţineţi minte că Dacia Sandero GPL emana anumite mirosuri? Cei de la Dacia au investigat problema şi nu este de la butelie…

Dacia Sandero GPL şi mirosul de gaz Dacia Sandero GPL şi mirosul de gaz

Francezii s-au panicat că modelele Dacia Sandero GPL recent cumpărate au posibile emanaţii de gaz,care ar putea fi nu doar neplăcute, ci şi periculoase. Nu a fostcazul pentru că pierderile de gaz din butelie ar fi redus presiuneaşi sistemul ar fi trecut imediat pe alimentarea cu benzină, ceea cenu se întâmpla la reclamanţi.

Cauza a fost alta şi a fost descoperită cuajutorul în urma unor teste de laborator. S-a dovedit astfel căacea "mireasmă" vine de la aditivul uleiului folosit lacutia de viteze. Mai mult decât atât, s-a descoperit acestmiros şi la alte modele care nu foloseau gaz lichefiat.Automobilele "parfumate" aveau însă un punct comun, erau fabricateîn România între Noiembrie 2009 şi Ianuarie 2010, venind cu uleiromânesc cel mai probabil.. De asemenea, s-a descoperit cămirosul devenea mai puţin persistent după 1.000 -1.500 km parcurşi.

Soluţia este foarte simplă, scurgerea uleiuluiurât mirositor şi înlocuirea cu unul recomandat mai puţinmirositor. În România nu s-au reclamat astfel de cazuri şi poate devină este proverbialul nas fin al francezilor.