Daimler şi Foton Motor - contract de joint venture

Daimler şi Foton Motor semnează un contract de joint venture şi primesc aprobarea pentru producţia de camioane în China.

Daimler şi Foton Motor - contract de joint venture Daimler şi Foton Motor - contract de joint venture

Stuttgart/Beijing - Daimler şi Foton Motor au făcut progresesemnificative în ceea ce priveşte negocierile pentru încheiereaunei asocieri în participaţiuni egale. Contractul a fost semnat înprezenţa Cancelarului Germaniei, Doamna Angela Merkel şi aPremierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao. Contractul afost aprobat de către autorităţile guvernamentale chinezeabilitate.

"Asocierea cu Foton Motor reprezintă o etapă-cheie înimplementarea strategiei noastre pentru China. Ea consolideazăpoziţia noastră prin abordarea tuturor segmentelor pieţei şidemonstrează în acelaşi timp că am îndeplinit ce am promis,profitând pe deplin de potenţialul enorm al Chinei şi al altor ţăriaflate în creştere," a comentat Dr. Dieter Zetsche, CEO Daimler AG,despre ceremonia de semnare. "Aprobarea de către NDRC (NationalDevelopment and Reform Commission (China)) a asocierii cu FotonMotor în China este o etapă-cheie în strategia globală a DaimlerTrucks," a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului deAdministraţie al Daimler şi Director General Daimler Trucks şiDaimler Buses.

"Această asociere reprezintă o excelentă rampă de lansareprin care ne putem atinge obiectivele de creştere, profitabilitateşi expansiune în China şi, cu Foton ca partener global, şi pepieţele internaţionale." "Prin stabilirea noului joint venture cuFoton Motor, Daimler a devenit primul şi singurul producătorinternaţional de autovehicule care şi-a intensificat cu succescooperarea cu China în ceea ce priveşte toate segmentele industrieilocale de automobile," a explicat Ulrich Walker, CEO şi Preşedinteal Daimler North East Asia. El adaugă că "numai dorităangajamentului profund şi pe termen lung pe care Daimler şi l-aasumat faţă de China au fost posibile toate aceste proiecte dejoint venture".

"Suntem foarte încântaţi să avem Daimler Trucks, cel mai mareproducător de camioane din lume, ca partener strategic pentrusubsidiara BAIC, Foton Motor", declară Xu Heyi, Preşedinte al BAIC."Şi ne bucurăm foarte mult că prin semnarea acestui joint venture,colaborarea noastră cu Daimler a devenit mai profundă. Daimler esteunul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai noştri, decare ne leagă o prietenie îndelungată."

"Vom utiliza în special expertiza tehnologică a Daimler Truckspentru a extinde activităţile noastre de autovehiculele comerciale.Încheierea acestei asocieri marchează primul nostru pas cătreafaceri şi colaborări globale," a adăugat Wang Jingyu, CEO şiPreşedinte al Foton Motor. Contribuţia Daimler în acest jointventure va consta în expertiza sa tehnologică, în special în ceeace priveşte tehnologia motoarelor diesel şi cea a sistemelorevacuării de gaze - astfel încât limitele de emisii din China depână la Euro 5 să poată fi îndeplinite. Ambii parteneri vor utilizamarca de camioane Auman ca platformă în China, drept rampă delansare pentru exporturi în comun. Pe lângă reţeaua de vânzări şiservice în sectorul camioanelor de mediu şi mare tonaj, Foton vamai contribui la acest joint venture şi cu know-how-ul pieţeichineze şi asiatice.

Foton a înregistrat o evoluţie rapidă din momentul intrării saleîn 1998 pe piaţa afacerilor cu camioane. În decursul anului trecut,Foton a vândut 82.234 de unităţi de camioane de mare tonaj, jucânddeja un rol important în segmentul de camioane din China. FotonMotor este o subsidiară a Beijing Automotive Industry Corporation(BAIC). Asocierea cu Daimler, va extinde industrializarea acestuiaîn China astfel încât ea să includă şi camioane pe lângă automobileşi autovehicule comerciale uşoare.