Daimler şi Geely discută extinderea cooperării la un „nivel mai înalt”

Autor: ProMotor 06 feb. 2019 Știri auto
Daimler şi Geely discută extinderea cooperării la un „nivel mai înalt”

Dieter Zetsche, CEO Daimler, a declarat că există discuţii cu privire la extinderea cooperării între constructorul german de lux şi compania chineză Geely, informează Reuters.

Anunţul are loc într-o perioadă în care politicienii germani pun la punct un plan de măsuri care să ferească industria din Germania de rivalii străini.

În octombrie 2018, Daimler a anunţat că va înfiinţa un joint-venture de tip ride-hailing în China alături de Geely, la scurt timp după ce compania chineză a cumpărat o participaţie de 9,69% din Daimler şi a cerut o alianţă.

„Suntem în discuţii pe alte subiecte de dimensiune mult mai mare”, a declarat Dieter Zetsche, CEO Daimler, fără să dea detalii.

Autorităţile germane au anunţat săptămâna aceasta că ar putea achiziţiona participaţii în companiile autohtone, inclusiv în cadrul constructorilor de maşini, pentru a le proteja de eventuale preluări din partea rivalilor străini.

„Statele care urmăresc o politică industrială tind să nu fie competitive, nu am cerut aceste măsuri”, a declarat Zetsche .

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide