Daimler va produce la Sebeş transmisii automate 9G-TRONIC

Autor: Adrian Mihălţianu 07 apr. 2014 Știri auto

Sebeşul devine un punct important pe harta dezvoltării globale a germanilor de la Daimler, după ce concernul a demarat lucrările de construcţie pentru a treia hală care va găzdui producţia de transmisii automate 9G-TRONIC.

După cele două hale deja existente, în care se produc transmisii 5G-TRONIC şi 7G-TRONIC pentru modelele Mercedes-Benz, Star Transmission va produce din 2016 cutii automate cu nouă viteze. Proiectul aduce investiţii de 300 de milioane de euro şi va crea 500 de locuri de muncă în Sebeş.

Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa Prim-ministrului Victor Ponta, dar şi a ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk.

„Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. […] România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare„, a declarat premierul României.

Şi oficialii Mercedes-Benz sunt încrezători în ceea ce priveşte alegerea locaţiei din Sebeş ca viitor producător de cutii cu nouă viteze, după rezultatele bune înregistrate de fabrica din Cugir.

„Capacităţile suplimentare pentru montaj în Sebeş completează în mod optim producţia de la fabrica Mercedes-Benz Unterturkheim. Acestea reprezintă şi un factor de contribuţie important la profitabilitatea fabricaţiei noastre interne de lungă tradiţie. Prin această investiţie vom satisface cu succes cererea în continuă creştere de cutii de viteză automate”, a completat Markus Schafer, membru al consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producţiei şi Furnizorilor.

Cutia de viteze automată 9G-TRONIC cu convertor de cuplu este prima transmisie cu nouă rapoarte destinată modelelor premium şi promite un consum redus de combustibil şi o schimbare imperceptibilă a treptelor de viteză. Conform Mercedes-Benz, limuzina E350 BlueTEC echipată standard cu transmisia 9G-TRONIC şi motorul V6 diesel cu 252 CP oferă un consum mediu de combustibil de 5,3 – 5,5 l/100 km.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide