Datsun publică schiţe cu primul model al mărcii după 30 de ani

Autor: Iulian Dnistran 02 iul. 2013 Știri auto

Compania japoneză Nissan va reînvia marca Datsun şi o va poziţiona ca o companie auto low-cost, care va avea de dat piept cu alte mărci low-cost, cum e Dacia, de exemplu. Primul model Datsun după 30 de ani va fi o maşină de oraş bazată pe citadina Nissan Micra, după cum se observă în schiţele publicate de producătorul nipon.

Datsun K2, căci aşa e denumit modelul în interiorul companiei, nu are încă un nume comercial, dar ştim că va face parte dintr-o gamă mai largă de modele şi că va fi lansat în 2014. În principiu, modelele Datsun vor fi destinate pieţelor emergente, iar accentul va fi pus pe India, unde Nissan Micra e vândut sub numele de Renault Pulse, iar Dacia Duster e vândut ca Renault Duster.

Marca Datsun a fost înfiinţată în anul 1911 sub numele de Kaishinsha Jidosha Koto, iar în 1925 compania a fost redenumită în DAT Motorcar Co. În 1934 a fost înfiinţată marca Nissan Motor, iar în anii ’80 numele Datsun a dispărut complet de pe maşinile producătorului nipon.

Ce credeţi: ar putea această maşină de oraş să-i convingă pe cei de la Dacia să producă o maşină mai mică decât Sandero?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide