De acum, Chevrolet Aveo şi cu motor diesel – de la 13.100 euro

Autor: Oraan Mărculescu 26 ian. 2012 Știri auto
De acum, Chevrolet Aveo şi cu motor diesel – de la 13.100 euro

Noul Chevrolet Aveo primeşte, începând din acest an, şi o motorizare diesel în ofertă. Este vorba despre propulsorul common-rail de 1,3 litri, oferit în două variante de putere: 75 CP şi 95 CPvezi testul cu versiunea Aveo 1.3D ECO.

Noul motor diesel vine echipat standard cu funcţia start/stop, ceea ce asigură un consum mult mai redus în regim urban, varianta ECO anunţând o valoare de numai 4,2 litri/100 km în oraş. De altfel, Chevrolet Aveo 1.3D ECO anunţă un consum mediu foarte scăzut, de 3,6 litri/100 km, iar emisiile CO2 se cifrează la doar 95 g/km.

Modelul Chevrolet Aveo Sedan echipat cu motorul diesel de 1,3 litri şi 75 CP are un consum mediu de 3,7 litri/100 km, cea mai bună valoare din segmentul sedanurilor de clasă mică cu motoare diesel comparabile, ceea ce înseamnă şi titulatura de cel mai economic sedan din Europa. Versiunea Aveo Sedan de 95 CP stă şi ea foarte bine, cu un consum mediu de 4,1 litri/100 km.

Ca preţuri, cel mai ieftin Aveo diesel (1.3D 75 CP LS) costă 13.100 euro, un preţ foarte competitiv date fiind dotările de siguranţă standard de care dispune nivelul de bază LS (6 airbaguri, ABS, ESP, HSA – sistem de asistenţă la pornirea în rampă). Varianta Aveo Sedan cu această motorizare costă cu 200 euro mai mult, având un preţ de pornire de 13.300 euro.

Versiunea de 95 CP a motorului diesel (şi care are cutie manuală cu 6 trepte, nu doar cu 5 trepte, ca varianta de 75 CP) porneşte de la 14.310 euro pentru hatchback, respectiv 14.510 euro pentru sedan, nivelul de echipare de bază fiind LT Plus, mult mai bogat decât LS.

Chevrolet mai anunţă şi alte noutăţi pentru acest an. Din trimestrul al treilea al acestui an va fi disponibil la vânzare Chevrolet Malibu, noua berlină de clasă medie a mărcii americane, care mizează pe un raport foarte bun între preţ şi spaţiul interior şi care va fi motorizat de un diesel de 2,0 litri şi 164 CP. Tot spre finalul anului, va fi lansată în România şi varianta break a cunoscutului Chevrolet Cruze, care va debuta la Salonul Auto Geneva 2012.

Anul trecut a fost extrem de productiv pentru Chevrolet, compania lansând pe piaţă şapte noi modele. Succesul noilor modele a contribuit la rezultate record pentru marca americană, astfel aceasta a înregistrat anul trecut cele mai bune vânzări la nivel global din istoria sa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide