De azi, Toyota are una dintre cele mai bune maşini de oraş

Autor: Alexandru Banu 27 apr. 2018 Știri auto
De azi, Toyota are una dintre cele mai bune maşini de oraş

N-ai zice că buburezele astea pot să zboare aşa cum le vedem în natură. Dacă ar veni şi la fel de uşor la noi ca variantele lor reale, fără să mai dăm o căruţă de bani pe ele, ar fi şi mai bine. Yaris e un model consacrat în piaţă. A fost o lovitură bună în clasa mică, din start, de la prima generaţie. E un model de volum pentru Toyota, chiar dacă vorbim de un brand japonez mai scump decât concurentele ei conaţionale. Lumea iubeşte Yaris pentru că e o maşină deosebită şi spune altceva despre tine decât un Clio sau o Fiesta. Pentru că eşti altfel, nu neapărat pentru că maşina ar fi mai bună.

Acum, Yaris are un motiv de fală pentru că se poate compara cu cele mai puternice maşini mici. Cum vă sună un motor în 4 cilindri, de 1.8 litri, desigur că turbo, cu 210 cai putere? Este acelaşi motor care e şi pe Lotus Elise – o maşină cu pretenţii.

Toyota Yaris GRMN ( ediţie special limitată la 600 de bucăţi, din care 400 au fost rezervate pentru clienţii din Europa ), prinde 100 km/h în 6.5 secunde. În aceasta demonstraţie video, şoferul de test s-a oprit la 160 km/h. Foarte rapidă maşina. Acronimul GRMN vine de la GAZOO Racing Masters of Nuerburgring.

Maşinuţa are numai 1.200 kg. Pentru comparaţie, un Volkswagen Polo GTI atinge 100 km/h în 6.7 secunde. E adevărat că şi preţul unei variante corecte e cu 5.000 de euro mai bun. Unde mai punem că vorbim de o cutie automată cu dublu ambreiaj şi 6 trepte, pe când la Yaris GRMN avem numai manuală cu 6.

Un Clio R.S., cu 220 de cai şi cu cutie automata tot cu 6 trepte, tot cu dublu-ambreiaj, atinge 100 km/h în 6.6 secunde, official, iar costul e apropiat de cel al unui VW Polo. O maşină mică şi mai rapidă decât Yaris-ul GRMN, dar mai scumpă cu aproape 20%, este Mini JCW, care atinge 100 km/h în 6.1 secunde. Are însă cutie automata cu 8 trepte! Nouă ne place mult acest Yaris, dacă nu aveţi ceva împotrivă.

Yaris accelerează perfect la 160 km/h

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide