De unde alimentezi cel mai ieftin în Europa? Şi cine vinde cel mai scump la pompă.

Autor: Alexandru Banu 06 ian. 2017 Știri auto

Din prima zi a anului preţul pe litrul de benzină şi motorină a revenit sub pragul de 5 lei după ce peste noapte a fost eliminată taxa de 7 cenţi, iar TVA s-a redus de la 20% la 19% ♦ Cu ieftiniri de peste 8%, România a revenit la coada clasamentului european în ceea ce priveşte preţul carburanţilor, dar este posibil ca bucuria şoferilor să nu fie de durată în contextul în care barilul de petrol a revenit pe creştere.

Potrivit datelor colectate de ZF de pe site-ul Petrom, acolo unde sunt afişate preţurile pentru toate staţiile din portofoliul companiei, la benzinăria de pe strada Lucreţiu Pătraşcanu din Bucureşti, la finalul anului trecut un litru de benzină costa 5,4 lei, iar unul de motorină putea fi achiziţionat cu 5,32 lei.

Ieri, acelaşi litru de ben­zină putea fi achi­ziţio­nat cu 4,96 lei, iar cel de motorină cu 4,88 lei. Ieftinirea de 44 de bani, sau de peste 8%, a fost cea mai mare aplicată peste noapte de toate companiile petroliere, singura explicaţie fiind eliminarea taxei speciale de 7 cenţi pe litru şi a reducerii TVA de la 1 ianuarie 2017.

Preţurile la carburanţi scăzuseră semni­ficativ pe fondul prăbuşirii barilului de petrol, dar acum această ieftinire are rolul de a tempera oarecum creşterile de preţ din ul­tima perioadă deter­mi­nate de uşoara revenire de care se bucură barilul.

Sursă: ZF.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide