Deputaţii au aprobat două ordonanţe de urgenţă privind restituirea taxei de poluare auto

Autor: Ana Petrescu 17 oct. 2018 Știri auto
Deputaţii au aprobat două ordonanţe de urgenţă privind restituirea taxei de poluare auto

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, două proiecte de lege de aprobare a unor ordonanţe de urgenţă în domeniul restituirii sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme.

Unul din cele două proiecte de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.52/2017, „în scopul clarificării unor aspecte legate de procedura de restituire a taxelor prevăzute de respectivul act normativ şi pentru evitarea unor blocaje în procesul de restituire a sumelor”.

Astfel, proiectul de lege prevede modalitatea de lucru în două situaţii de excepţie: lipsa actului doveditor al plăţii pe care trebuie să-l anexeze contribuabilul, situaţie în care organul fiscal central efectuează verificarea existenţei acestuia în baza de date, precum şi situaţia în care autovehiculul pentru care s-a plătit taxa nu a fost înmatriculat de către plătitor, în acest caz contribuabilul nu trebuie să anexeze copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, sunt prevăzute şi termenele în care se restituie sumele stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, atât în cazul taxelor, cât şi în cazul timbrului de mediu.

Astfel, potrivit OUG, taxa specială pentru autoturisme, taxa pe poluare şi taxa pentru emisiile poluante, precum şi timbrul de mediu se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018.

Camera Deputaţilor a adoptat cu 271 de voturi „pentru” Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.68/2017 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide