Diferenţa dintre viteză, timp şi suspendare, pe limba Poliţiei Române

Autor: Alexandru Banu 07 mai 2018 Știri auto
Diferenţa dintre viteză, timp şi suspendare, pe limba Poliţiei Române

Dacă un şofer are de parcurs o distanţă de 100 de km pe autostradă şi circulă cu viteza legală de 130 km/h, atunci el ajunge la destinaţie în 46 de minute.

Dacă acelaşi şofer alege să circule cu 190 km/h, în cât timp ar ajunge?

Pentru 15 minute, merită riscul de a pune în pericol viaţa ta, a prietenilor sau a familiei?

Aşa începe postul pe Facebook al Poliţiei Române, un mod de a ne calma de viteza care credem că ne câştigă atât de mult timp, dar în schimb ne poate costa viaţa. Mai încolo redăm comunicatul Poliţiei Rutiere care a amendat tot ce a prins în perioada 2-6 mai acolo unde a ieşit la intervenţie.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 57 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 218 km/h, pe autostrada A3.

În perioada 2 – 6 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru siguranţa traficului rutier. 57 de persoane au primit sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 km/h.

Autostrada A1:

Pe autostrada A1, Deva – Nădlac, 18 şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 183 km/h şi 203 km/h.  Pe tronsonul Râmnicu Vâlcea – Deva, alţi 7 conducători auto au fost depistaţi, conducând cu viteze între 181 km/h şi 193 km/h, iar pe tronsonul Bucureşti – Râmnicu Vâlcea alţi 3, apăsând pedala de acceleraţie până la 195 km/h.

Autostrada A2:

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, aparatele radar au înregistrat 4 conducători auto care se deplasau cu viteze de 182 km/h,  186 km/h, 192 km/h şi 194 km/h.

Autostrada A3:

Tot în această perioadă, pe autostrada A3 Turda – Borş, poliţiştii au depistat 14 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 183 km/h şi 218 km/h.

Pe tronsonul Bucureşti – Braşov, 11 conducători auto au fost depistaţi conducând cu viteze între 181 km/h şi 211 km/h.

Aşadar, viteza maximă a fost înregistrată la data de 3 mai a.c., la kilometrul 4 al Autostrăzii A3, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 26 de ani, care conducea cu viteza de 218 km/h.

Toţi conducătorii auto depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 5.075 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile, iar într-un caz, pentru defecţiuni tehnice, a fost retras certificatul de înmatriculare.

Sursă BPR

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide