Dificultăţi în obţinerea permisului din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii

Autor: Mediafax 22 feb. 2019 Știri auto
Dificultăţi în obţinerea permisului din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii

Sorina Pintea a fost invitată la audierea în Comisia de abuzuri a Camerei, marţi, ora 10.00, după o petiţie formulată de mai multe persoane cu deficienţe de auz legat de dificultăţile pe care le întâmpină în obţinerea permisului de conducere din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii.

„La Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost înregistrată o petiţie din partea a şase petiţionari surzi care reclamă, acelaşi lucru îl reclamă de fapt şi cei de la Comisia drepturilor omului, şi anume dificultăţile pe care le întâmpină persoanele cu deficienţe de auz în obţinerea sau înnoirea permiselor de conducător auto”, a declarat deputatul PNL Ioan Bălan, preşedintele Comisie pentru abuzuri, joi pentru MEDIAFAX.

Liberalul a explicat că problema pe care au ridicat-o în petiţie persoanele cu deficienţe de auz este legată de un ordin al Ministerului Sănătăţii, despre care aceştia spun că este discriminatoriu şi le încalcă drepturile.

„Povestea aceasta vine din faptul că Ministerul Sănătăţii, prin ministru, a dat un ordin cu nr. 1162/2010 care lasă loc la interpretări şi nu conţine dispoziţii cu nivel acceptabil de precizie, iar persoanele cu deficienţe de auz sunt discriminate şi se încalcă prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi la protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”, a completat Bălan.

La şedinţa de marţi a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor au fost invitaţi petiţionarii, precum şi membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, în contextul în care Sorina Pintea a fost invitată, pe acelaşi subiect, la o audiere în forul legislativă şi nu a participat.

Ministrul Sorina Pintea a confirmat participat la reuniunea de marţi a Comisiei. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide