Din 2015 apare cel mai mare Audi: Audi A9

Germanii de la Auto Zeitung au aflat din surse serioase că Audi lucrează intens la un model exclusivist, care ar trebui să apară în 2015: Audi A9. Iată cum ar putea arăta.

Din 2015 apare cel mai mare Audi: Audi A9 Din 2015 apare cel mai mare Audi: Audi A9

Surse din cadrul companiei Audi au declarat pentru jurnaliştiigermani de la Auto Zeitung faptul că producătorul din Ingolstadtlucrează intens la un nou proiect: Audi A9. Maşina ar urmasă debuteze pe piaţă în 2015 - adică anul în care Audi şi-a impusca obiectiv să devină liderul pieţei de maşini premium, devansândBMW şi Mercedes.

Despre Audi A9 nu auzim prima oară, în primăvara acestuian apărând ca un concept A9 Hybrid Sports Sedan, realizat deun designer spaniol. Modelul germanilor se pare că va miza peaceeaşi reţetă folosită în cazul lui A5 Sportback şi noul A7, urmând a intra în concurenţă directă cu Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera.

Audi A9 va fi modelul cu gradul cel mai mare deexclusivitate din gama Audi, urmând a beneficia de o nouăplatformă tehnică, pe care o va împărţi cu noile generaţii ale luiPorsche Panamera sau Bentley Continental GT, dar şi cu viitorul model de seriederivat din conceptul Lamborghini Estoque. Bineînţeles, tracţiunea integrală quattronu va lipsi din meniu.

Preţul de bază estimat pentru Audi A9 se va cifra la osumă de peste 100.000 euro, iar dintre sistemele depropulsie nu va lipsi una hibrid, de minimum 500 CP. Modelul devârf se va lăuda cu o viteză maximă de peste 300 km/h, dar şi cu ofactură în jurul a 200.000 euro.

Aşadar, în mai puţin de 5 ani vom vedea ce înseamnă, cuadevărat, exclusivitatea Audi, prin acest Audi A9. Ceea ce maiînseamnă şi că prin 2012 sau 2013 s-ar putea să fim gratulaţi cu unconcept premergător la un mare salon auto.

V-am făcutcurioşi?