Donto P1: un nou jucător pe scena maşinilor-kart de circuit

Autor: Iulian Dnistran 13 mart. 2013 Știri auto

Ariel Atom şi KTM X-Bow, cele mai de succes maşini-kart de circuit din prezent, ar putea avea parte de un concurent pe măsură, care vine tocmai din Argentina şi se numeşte Donto P1.

Maşina, care a fost desenată de designerul argentinian Lucas Lopez, urmează să fie construită la studioul lui de design, denumit Donto Motorsports.

Deocamdată, P1 se află încă în lucru şi nu se ştiu toate datele tehnice finale. Potrivit site-ului oficial, însă, maşina ar urma să aibă un motor care dezvoltă 300 CP şi un şasiu şi o caroserie care folosesc cu preponderenţă fibra de carbon.

Datele preliminare mai arată că Donto P1 ar putea să atingă o viteză maximă limitată la 250 km/h şi să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în patru secunde.

Până acum, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a aprobat şasiul ca fiind sigur pentru pasageri. Mai departe, Lopez şi Donto Motorsports speră să omologheze maşina pentru circulaţia pe drumurile publice în întreaga lume.

Înainte de a-şi deschide propriul său studio, Lucas Lopez a lucrat ca designer în industria auto timp de şase ani. În 2013, el a participat la concursul de design Michelin Design Challenge cu proiectul He2lios.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide