Două treimi din maşinile vândute în 2010 au fost second hand

În primele cinci luni ale anului 2010, două din trei maşini înmatriculate în România au fost autovehicule second hand.

Două treimi din maşinile vândute în 2010 au fost second hand Două treimi din maşinile vândute în 2010 au fost second hand

Peste 61.000 din cele 87.600 de autoturismeînmatriculate în primele cinci luni reprezintă maşinisecond-hand importate din Europa de Vest, potrivitstatisticilor Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule dincadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Volkswagen a fost marca preferată de români înceea ce priveşte înmatriculările de maşini second hand cu peste3.700 de autovehicule contabilizate la nivelul luniimai, adică de peste cinci ori mai multe decât cele noivândute oficial pe piaţa locală în acelaşi interval. Pe locul doise află tot o marcă din Germania şi anume, Opel.

În ceea ce priveşte vânzările de maşini noi,acestea au continuat să se aprecieze şi în mai,comparativ cu lunile anterioare, atingând un nivel de aproximativ10.800 de maşini, în scădere cu apoape 20% comparativ cuperioada similară a anului trecut, potrivit statisticilorjucătorilor din piaţa auto. Cumulat, la nivelul primelor cinci lunidin acest an vânzările de maşini au atins un nivel de aproximativ37.400 de autoturisme, în scădere cu 35% comparativ cu intervalulianuarie-mai din 2009.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro