Duba de la UPS, atât de „exclusivistă” încât e imposibil de cumpărat

Autor: go4it.ro 17 iul. 2018 Știri auto
Duba de la UPS, atât de „exclusivistă” încât e imposibil de cumpărat

Ne-am fi aşteptat ca cea mai greu de obţinut maşină din lume să fie un bolid de curse rar sau foarte scump, însă în realitate, dubele pentru livrări ale curierului UPS din Statele Unite sunt de departe cele mai „exclusiviste” maşini de pe şosea. Nu numai că aceste maşini nu se găsesc de cumpărat, nu se găsesc la mâna a doua si nici la „dezmembrări”, însă maşinile retrase din uz sunt păstrate tot intern în companie după care sunt distruse, scrie Go4it.ro.

Oricâţi bani ai avea de cheltuit pe o dubă pentru curierat, UPS nu îţi va vinde niciuna dintre maşinile din flota proprie. O politică internă a companiei interzice vânzarea lor, întrucât acestea sunt strâns legate de brandul companiei, devenind un adevărat simbol pe străzile Statelor Unite. Astfel, dacă aceste maşini ar ajunge pe mâinile oricui din afara companiei, comportamentul în trafic al şoferilor care le conduc ar putea să afecteze negativ imaginea UPS.

În consecinţă, maşinile vechi sau cu probleme sunt retrase de pe şosea, acestea putând avea mai multe utilizări după aceea. Fie sunt păstrate pentru piesele încă bune, putând astfel repara maşinile care sunt încă în funcţiune, fie sunt la rândul lor reparate, vopsite în alb şi folosite pentru transport intern de bunuri sau personal. Acestea din urmă sunt numite popular drept maşini UPS „albinoase” şi sunt rareori văzute în public.

În cele din urmă, maşinile care nu mai pot fi folosite sau reparate ajung la cimitirul de maşini pentru a fi distruse, unde o comisie oficială UPS supraveghează fiecare distrugere în parte, pentru a elimina posibilitatea ca maşina să rămână în funcţiune şi să ajungă pe străzi. 

Astfel, nu contează cine eşti sau câţi bani ai, dar nu ai cum să cumperi o dubă UPS. Singura opţiune ar putea fi cumpărarea întregii companii. Cu o valoare estimată la 99,7 miliarde de dolari, nici măcar cei mai bogaţi oameni din lume, Bill Gates, Jeff Bezos şi Mark Zuckerberg nu îşi permit să cumpere compania cu banii jos. 
 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide