Duster pe mapamond: flotă pentru poliţia din Brazilia şi număr record de premii în India!

Autor: Oraan Mărculescu 01 feb. 2013 Știri auto

Mai întâi, să ne delectăm ochii cu o flotă de maşini de poliţie Renault Duster, achiziţionată de forţele de ordine din statul brazilian Parana. Vorbim de 670 de Dustere pregătite pentru Poliţia Militară, cărora li se mai alătură încă 150 de berline Fluence.

Modelele Duster pentru Poliţia Militară braziliană sunt echipate cu motorul pe benzină de 2,0 litri şi 143 CP, având şi dotări de confort menite a le face viaţa mai uşoară celor de la volan: aer condiţionat, airbaguri frontale sau geamuri electrice faţă. În plus, maşinile sunt echipate cu sirene, girofaruri şi staţii emisie-recepţie speciale, în timp ce caroseria este vopsită în culorile statului Parana.

În cealaltă parte a lumii, în India, Duster este modelul-far pentru Renault, în mai puţin de un an de la lansare putându-se lăuda cu 18 premii diverse, ceea ce reprezintă un record în această ţară pentru un model nou. De menţionat că Duster a câştigat şi marele premiu ”Maşina Anului” în India, lucru care s-a mai întâmplat în Scoţia.

În plus, în doar 6 luni au fost comercializate peste 20.000 de Dustere, ceea ce plasează modelul pe a doua poziţie în clasamentul SUV-urilor comercializate pe piaţa indiană, având şansa ca, în 2013, să devină cel mai bine vândut SUV din India.

Graţie lui Duster, cei de la Renault se văd într-o lumină nesperat de bună pe piaţa indiană, unde au intrat recent: marca franceză a primit în total 23 de premii în 2012, ceea ce reprezintă un record pentru un constructor auto în India.

Aşa încât aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce va aduce nou faceliftul lui Duster – care sperăm să semene cât mai mult cu Renault DCross, conceptul prezentat în toamnă la salonul auto de la Sao Paolo, capitala braziliană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide