EcoSport produs la Craiova are vânzări-record. O maşină la 87 de secunde ori trei luni … faceţi voi calculul

Autor: Marius Vișan 18 apr. 2018 Știri auto

Noul EcoSport produs la Craiva a fost lansat în octombrie 2017. Conform oficialilor, aici se produce o maşină la 87 de secunde. Americanii au investit în Bănie 200 de milioane de euro pentru producţia acestui autovehicul, iar producţia a atins aproape pragul de un miliard de euro în primul tri­mes­tru al acestui an.

Citeşte şi Drive test cu Noul Ford EcoSport produs la Craiova. Are 2.300 de piese noi şi 6.500 de setări modificate

Producţia noului model Ford EcoSport a fost lansată în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Producţia acestui model a generat 1.000 de noi locuri de muncă, la fabrica din Craiova, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat atunci că lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană, mai ales că evoluţiile recente sunt foarte promiţătoare.

”De exemplu, în perioada de după criză, ritmul anual de creştere a industriei noastre auto a fost de circa 15%, iar în prezent ocupăm locul 11 în Europa după producţia anuală de automobile. Prin munca dumneavoastră şi a tuturor celor care lucrează în acest domeniu, industria auto din România a ajuns să reprezinte anul trecut circa 13% din PIB şi un sfert din exporturile totale ale României, un sector foarte mare şi foarte important pentru economia noastră”, a spus Iohannis.

Fabrica de la Craiova a încheiat primul trimestru de producţie la ca­pa­ci­tate cu o medie de peste 12.000 de unităţi pe lună. Niciodată pe poarta uzinei din Bănie nu au ieşit pe poartă mai mult de 10.000 de maşini pe lună. Pentru a sprijini volumul de muncă în creştere, la fabrica de la Craiova au fost angajaţi în plus 1700 de operatori de bază şi personal calificat în cursul acestui an.

Noul autoturismul EcoSport a depăşit cu mult producţia din perioada Oltcit şi Daewoo. La uzina din Bănie se produce un autoturism EcoSport la 87 de secunde. În momentul de faţă 90% din producţia realizată la fabrica din Craiova pleacă la export, iar zilnic două trenuri încărcate cu câte 250 de maşini ies pe poarta uzinei din Bănie. Angajaţii lucrează şi în weekend pentru a putea face faţă comenzilor. 

Sursă: Adevărul.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide