Efectele creşterii preţului la carburanţi

Impactul negativ al creşterii preţului la carburanţi se reflectă absolut peste tot. Drept dovadă stă scumpirea modelelor hibride second hand din America.

Efectele creşterii preţului la carburanţi Efectele creşterii preţului la carburanţi

Dacă la noi creşterea preţului la carburant s-a reflectat şi sereflectă în scumpiri pe toate fronturile, toate fiind legate detransport, în America, unul din efecte este scumpirea maşinilormici şi hibridelor second hand.

Conform celor de la GasBuddy.com, preţul mediu al unui galon debenzină a ajuns la 3,53 dolari, ceea ce înseamnă o creştere cuaproximativ 40 de cenţi. Drept consecinţă, preţul maşiniilor secondhand cu cilindree mică sau a hibridelor a crescut cu 3,7%, conformNational Automobile Dealers Association (NADA).

"Din cauza vărfului la preţul carburanţilor, valoarea maşiniilorcompacte şi medii second hand dar şi a hibridelor la mâna a doua aucrescut dramatic în comparaţie cu sumele de bani cerute pentrucelelalte clase de maşini" a declarat Jonathan Banks, analist NADA.Mai mult decât atât, datorită dezastrului din Japonia şi a perturbăriiactivităţiilor de producţie a constructorilor de maşini, Banksse aşteaptă ca preţurile să crească şi mai mult.