Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare pentru maşini electrice în perioada 2019-2023

Autor: Marius Vișan 13 nov. 2018 Mașini electrice

Enel X România a fost prezentată oficial astăzi şi a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din ţară. Enel X este o nouă divizie globală a Enel, dedicată dezvoltării de produse şi servicii digitale inovatoare. Planul vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023. 

Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Circa 300 de puncte încărcare urmează să fie instalate în 2019.

Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către “Partenerii de Reîncărcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice.

Instalarea şi mentenanţa infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziţie a locurilor de parcare.

Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile ”la cheie” către consumatorii individuali, companii şi instituţii. Este prevăzută instalarea de staţii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) şi peste 150 kW (Ultrafast).

Noile produse fac parte din recent lansata gamă “Juice Family”:

JuicePole – staţie de încărcare din oraşe ce poate asigura încărcarea simultană a două vehicule, prin curent alternativ. Acesta poate fi activat cu ajutorul Enel X Recharge App, care permite utilizatorilor să identifice o staţie din apropiere, să rezerve un punct de încărcare, precum şi să monitorizeze încărcarea bateriei în timp real, prin intermediul telefonului mobil.

JuiceBox – staţie tip box care poate fi instalată la locuinţe individuale

JuiceLamp – soluţia creată de Enel X care integrează infrastructura de iluminat public cu cea de încărcare. Aceasta este o ”lampă LED inteligentă” care, pe lângă asigurarea unei eficienţe ridicate şi a controlului de la distanţă, oferă posibilitatea de a încărca două vehicule în acelaşi timp. JuiceLamp poate fi de asemenea configurată pentru supraveghere video, monitorizarea calităţii aerului, conectivitate prin fibră optică sau Wi-Fi urban. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide