Fabrica Opel din Russelsheim

Pe ultima sută de metri a anului 2010, Opel ne-a invitat la o vizită scurtă la fabrica Opel din Russelsheim, iar ca bonus ne-a fost fost permis accesul în fosta hală de producţie, hală care acuma găzduieşte o impresionantă colecţie de maşini.

Fabrica Opel din Russelsheim Fabrica Opel din Russelsheim

Fabrica Opel din Russelsheim, sau mai bine zis oraşul Opel, seîndinde pe o suprafaţă de 1.154.750 metrii pătrăţi şi are 3.300 deangajaţi. Fabrica din Russelsheim are un statul special în rândulfabricilor Opel, aici Adam Opel a pus bazele primei linii deproducţie Opel. Practic, ceea ce este astăzi la Russelsheim estecontinuarea succesului şi afacerii părintelui brandului Opel.

Opel produce maşini la Russelsheim din 1899, când Adam Opel afondat o afacere care a ajuns să producă un total de 60.000.000 demaşini în cele 12 fabrici din Europa. În prezent, fabrica dinRusselsheim produce modelul emblematic al "noului Opel", Insignia,pentru care a şi fost modernizată în 2008. În 2010, de pe linia deproducţie de la Rüsselsheim a ieşit modelul Opel cu numărul 16milioane fabicat în acest spaţiu. Pe zi la fabrica din Russelsheimse produc aproximativ 400 de maşini pe schimb graţie unuiSistemului Global Manufacturing, un sistem standardizat deproducţie cu un nivel înalt de calitate. Pe lângă acest sistemfactorul uman joacă un rol foarte important, practic fiecare om arepostul lui în care face o serie de operaţiuni, precum montareacircuitului de frânare sau prinderea protecţiilor de sub aripă.

Russelsheim este locul unde bate inima Opel. Spaţiul constă însediul central al companiei şi brandului, Centrul Internaţional deDezvoltare Tehnologică, ITDC, cu 7.000 de ingineri şi tehnicieni şiuna dintre cele mai eficiente fabrici din lume, cu 3.300 deangajaţi. Tot aici este localizat şi Centrul de Design. Mai mult,un centru de testare şi un centru pentru propulsie alternativă suntconectate cu complexul de la Rüsselsheim.


În acelaşi spaţiu funcţionează Opel Classic, un atelier pentrumodele Opel oldtimer, maşini mai vechi de 30 de ani, cu o selecţieimpresionantă de 500 de vehicule istorice Opel.

Uzina din Rüsselsheim face legătura dintre istorie şi cele maimoderne utilaje de producţie. În 1862 Adam Opel şi-a construit aiciprima maşină de cusut, care a fost urmată de primele autovehicule:Opel Patent Motor Car, "maşina Doctorului", "Laubfrosch", Kapitänşi Admiral sunt doar câteva dintre principalele modele fabricate încei 111 ani de construcţie de autovehicule la Russelsheim.

Posesorii de Opel sau cei pasionaţi de marca germană interesaţide o introducere în culisele automobilului pot vizita fabrica Opelde lângă Frankfurt. Spaţiul este deschis vizitatorilor de luni pânăvineri, în intervalul 11.00 - 15.00, iar grupurile de peste 10persoane pot solicita un tur de la orele 10:00, 10:30, 13:00 şi14:00. Excepţiile de vizitare sunt 17-31 decembrie şi desărbătorile legale ale landului Hessen, de care ţine din punct devedere administrativ oraşul Rüsselsheim.

Costurile unui tur a fabricii Opel sunt de 4,5 euro pentruadulţi şi copiii de peste 13 ani, în timp ce vizitatorii între 6 şi12 ani au bilete de 2,5 Euro. Cei sub şase ani nu au acces înfabrică, iar intrarea se face în baza unui act de identitate.Persoanele cu dizabilităşi beneficiază de un tarif de intrare de2,5 Euro.

Citeşte mai departe în pagina următoare »