Fabricile Fiat din Italia sunt neprofitabile

Sergio Marchionne, Fiat CEO, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că cele cinci fabrici Fiat din Italia sunt neprofitabile.

Fabricile Fiat din Italia sunt neprofitabile Fabricile Fiat din Italia sunt neprofitabile

Fiat a prevăzut pentru anul 2010 un profit de două miliarde deeuro, însă, se pare că fabricile din Italia nu au adus nici un banîn buzunarul celor de la Fiat, conform lui Marchionne declarând cănici măcar un singur euro din profit nu vine de la cele cincifabrici din Italia.

CEO-ul Fiat a mai declarat că dacă ar scoate Italia afară dincalcule suma ar fi fost cu mult mai mare. Nu putem să continuăm cufabrici neprofitabile la nesfârşit, a adăugat Marchionne. Acesta aexplicat că toate fabricile din Italia, adunate, nu egaleazăproductivitatea unei singure fabrici din Polonia.

Se pare că toate necazurile provin de la sindicate, conformCEO-ului Fiat. Conducerea Fiat şi-a manifestat dorinţa de acontinua producţia în Italia, dar cu anumite concesii din parteasindicatelor. Planurile de viitor includ un program denumit"Fabbrica Italia", în care Fiat vrea să investească 20 de miliardede euro pentru a ridica productivitatea fabricilor italiene şi a leface competitive pe plan european.