Ferrari are meci cu Tesla, şi nu e amical. Miza: maşinile electrice

Autor: Marius Vișan 17 ian. 2018 Știri auto
Ferrari are meci cu Tesla, şi nu e amical. Miza: maşinile electrice

Ferrari ia în calcul fabricarea unei maşini electrice care să concureze cu Tesla, anunţă bloomberg.com.

Conform lui Sergio Marchionne, şeful companiei, Ferrari va introduce primul său SUV, care va fi „cel mai rapid de pe piaţă”, la sfârşitul lui 2019 sau în 2020.

„Dacă va fi fi construită o supermaşină electrică, atunci Ferrari va fi prima. Oamenii sunt uimiţi de ce a făcut Tesla cu o supermaşină. Nu încerc să minimizez ce a făcut Elon, dar cred că o putem face cu toţii”, a spus Marchionne.

Un Ferrari electric ar atrage din clineţii maşinii produse de Elon Musk, ale cărui modele Roadster şi Model S au definit piaţa automobilelor electrice de lux cu ani de zile înaintea producătorilor concurenţi.

Deşi Marchionne nu a investit în electrificare şi automobile autonome la fel de mult ca alţi producători auto tradiţionali, el a preferat să facă parteneriate cu companii precum Waymo, divizie a Google, pentru a se concentra pe întărirea brandurilor grupului.

„O facem pentru că trebuie. Cu toate că vom avea de muncit, noul plan pentru Ferrari, care fi facut public în prima jumătate a anului, va include automobile hibrid, aşa că de acolo la un automobil electric va fi uşor”, a arătat Marchionne.

Planul strategic include dublarea profitului operaţional la circa 2 miliarde de euro (2,35 de miliarde de dolari) până în 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide