Ferrari pregăteşte un înlocuitor pentru 458 Italia. Unul cu motor turbo

Autor: Andrei Ştirbu 07 aug. 2014 Știri auto
Ferrari pregăteşte un înlocuitor pentru 458 Italia. Unul cu motor turbo

Maşina din imaginea de mai sus este un Ferrari 458 Speciale, cea mai recentă şi mai puternică reiterare a mult lăudatului 458 Italia. Faţă de modelul standard (cu 578 CP), 458 Speciale exploatează V8-ul aspirat şi mai eficient, depăşind pragul de 600 CP cu cinci unităţi.

Conform planului măreţ al lui Marchionne, Ferrari urmează să vină cu un facelift care marchează mijlocul ciclului de producţie. Şi, fără nicio surpriză (vezi California T), urmează să se prezinte publicului cu o motorizare supraalimentată. Şi cu cifre de putere mai mari decât cele menţionate mai sus.

Anul viitor, cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva, Ferrari va prezenta un concurent pentru mai-noul McLaren 650S. Iar V8-ul turbo – o măsură necesară, chiar şi pentru Ferrari, de a reduce cota de emisii de dioxid de carbon – va produce undeva la 650 de cai-putere. Nu se ştiu detalii privind capacitatea cilindrică a motorului, dar am putea presupune că va fi o versiune dopată a V8-ului de 3.855 cmc de pe California T.  

Pe partea de aerodinamică şi estetică (priorităţile Ferrari sunt dispuse chiar în această ordine) probabil că nu se vor schimba cu mult – nu ne facem nicio grijă că Ferrari va suprinde în mod neplăcut prin design (vezi Ferrari F12 TRS).

În privinţa numelui circulă zvonul că ar putea fi botezat M458T („M” fiind iniţiala care indică un model intermediar, iar „T” pentru versiunea turbo). Noi abia aşteptăm, în primul rând, să-l auzim. Până atunci ne delectăm cu sunetul lui California T.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide