Fiat discută scoaterea din producţie a două modele

Autor: Marius Vișan 21 mai 2018 Știri auto
Fiat discută scoaterea din producţie a două modele

Fiat Chrysler Automobiles NV pregăteşte o transformare masivă a producţiei din Italia începând cu 1 iunie, care va duce la oprirea producţiei unor modele precum Fiat Punto şi Alfa Romeo Mito în favoarea modelelor de lux. O fabrică de renume din Torino şi alta din apropiere de Napoli vor fi retehnologizate pentru a produce noi SUV-uri Maserati şi Jeep, în timp ce producţia modelului Panda va fi mutată în Polonia. 

Aceasta ar fi o schimbare istorică pentru compania fondată în 1899 care a devenit un simbol al exploziei industriale postbelice a ţării, în principal prin producerea de autoturisme – cum ar fi Fiat 500 – o maşină pe care să şi-o poată permite oricine.

Refocusul face parte din ultimul plan de strategie care are ca scop transferarea producţiei din Europa occidentală către maşini premium, stimularea vânzării Jeep-urilor la nivel mondial şi mutarea de la motoarele pe motorină, la maşini electrice sau hibride.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide