Fiat Uno nu ajunge în Europa

Fiat Uno, pragmaticul hatchback lansat în Brazilia, se pare că nu se va adresa şi clienţilor europeni, urmând să fie o opţiune doar pentru piaţa sud americană.

Fiat Uno nu ajunge în Europa Fiat Uno nu ajunge în Europa

Deşi iniţialpublicaţiile celebre străine au anunţat că Fiat Uno va fidisponibil şi în Europa, ba chiar că va fi fabricat în Serbia,revista italiană Quattroruotepublică faptul că oficialii Fiat ar fi negat cu vehemenţăexistenţa unor planuri de acest fel. Italienii explicăfaptul că s-a făcut confuzie între Uno şi un viitor model low coststipulat în planul strategic Fiat 2010-2014 prezentat pe 21Aprilie. Acel model se pare că va fi următoarea generaţiePalio.

Uno esteînsă un nume cu care europenii sunt foarte familiarizaţi, primageneraţie apărând în 1983 şi continuând până în1995. Din 1995 pânăîn 2003 acest model a fost în Maroc, iar în Africa de Sud acestmodel este produs a uzina din Cape Town din 1983 până înprezent.

Fiat Uno este un hatchback cu o lungime de 3,77 metri şi unampatament de 2,37 metri. Modelul va fi oferit cu două motorizăride mic litraj, ambele flex-fuel: cel de 1,0 litri dezvoltă 73 CPcând este alimentat cu biocombustibil, respectiv 75 CP când mergepe benzină; cel de 1,4 litri are 85 CP cu biocombustibil, respectiv88 CP pe benzină. Ambele motorizări sunt cuplate la o transmisiemanuală cu 5 trepte.