Fiesta e aici cu supradoză de cai putere

Autor: Alexandru Banu 27 feb. 2017 Știri auto

Când vezi o maşină de oraş, nu-ţi dă de înţeles că sub capotă e o uzină capabilă să radă tot ce-i iese în cale. S-ar putea să ai impresia că la volan e o fetiţă de 18 ani căreia i-a luat tăticu’ prima maşină. Sau s-ar putea să fii violat instantaneu de o acceleraţie brutală. Ne plac maşinile mici şi pline de surprize.

Fiesta ST e un model care mereu şi-a respectat acest statut. În 2013 a fost eliberată pe asfalt ultima bestiuţă Fiesta. Acum suntem 4 ani mai târziu şi noul ST e gata să reconfirme istoria. Modelul care intră pe piaţă din 2018 are puterea lui ST200, adică 200 de cai dintr-un motor turbo de 1.5 litri, 3 în linie. Este mai rapid decât un Clio RS pentru că atinge 100 km/h în 6.7 secunde.

Fiesta ST200 2018 are şi o funcţie de management al consumului care dezactivează un cilindru la viteză constantă de croazieră. Maşina are un meniu din care selectezi unul dintre cele 3 module de condus: Normal, Sport şi Track. Numele lor sunt sugestive. Ele comandă puterea din motor, direcţia, rapoartele din cutia de viteze manuală, sunetul eşapamentului şi intervenţia controlului stabilităţii. Sunetul eşapamentului e amplificat atât printr-o clapetă din evacuarea propriu-zisă, cât şi prin difuzoarele maşinii. Pe afară, amşina are multe elemente sport, cu tot cu roţile pe 18 inci.

Şi înăuntru sunt scaune sport RECARO, cusături speciale şi mici elemente care cu totul te duc într-o atmosferă racing. Preţurile şi numărul limitat de maşini produse nu au fost comunicate. O să ştim asta după lansarea oficială de la Salonul Auto de la Geneva.

FORD FIESTA ST 2018 (GALERIE FOTO)

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide