Filmul INTERVENŢIEI Poliţiei în cazul Ilie Năstase. Cum a reuşit să se aleagă cu două dosare penale în 6 ore

Autor: Mediafax 25 mai 2018 Știri auto
Filmul INTERVENŢIEI Poliţiei în cazul Ilie Năstase. Cum a reuşit să se aleagă cu două dosare penale în 6 ore

Poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să blocheze maşina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize, a anunţat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„În dimineaţa zilei curente, în jurul orei 04.45, un echipaj al Brigăzii Rutiere Bucureşti care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Şoseaua Nordului a fecetuat semnal regulamentar de oprire unei maşini care se deplasa pe această arteră. Conducătorul auto a oprit iniţial, după care, în urma unor discuţii sumare cu agentul de poliţie care şi-a declinat identitatea şi care a cerut actele pentru control, s-a pus în mişcare fără a avea acceptul acestuia, fiind necesară urmărirea şi oprirea în trafic după aproximativ 200 de metri prin blocarea acestui autovehicul”, a declarat şeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă.

La acel moment, poliţistul a cerut ajutorul colegilor. După ce a fost blocat din nou în trafic, lui Ilie Năstase i-au fost cerute iar actele şi deoarece emana vapori de alcool, i s-a cerut să facă testul cu aparatul etilotest.

Poliţiştii spun că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu poliţiştii, motiv pentru care a fost necesară încătuşarea acestuia şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul.

„A dorit totuşi să se supună unei astfel de testări, rezultatul fiind 0,55 miligrame per litru în aerul expirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării probelor de sânge, aflându-se în prezenţa unei infracţiuni la regimul rutier. La momentul iniţial, al opririi în trafic şi blocării autoturismului respectiv, fac menţiunea că în sprijinul celor doi colegi iniţiali, au mai venit încă patru colegi, acţionând la locul respectiv un nunmăr de şase poliţişti”, a mai spus Victor Gîlceavă.

Ilie Năstase a fost supus şi unei testări pentru a se determina dacă a consumat substanţe stupefiante, rezultatul fiind negativ.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă.

Apoi, în jurul orei 11.00, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoselei Ştefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.

„În urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză a prezentat un permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului condus, situaţie în care au fost întocmite acte procedurale pentru cele două infracţiuni, conducerea cu permis necorespunzător categoriei şi conducerea cu permisul de conducere suspendat. Deşi la momentul săvârşirii primei infracţiuni, permisul de conducere se reţine în vederea anulării, iar infracţiunea prevăzută în Codul Penal este de conducere cu permisul suspendat, potrivit legislaţiei în vigoare, starea de reţinere a permisului, în situaţia în care acesta nu are valabilitate sau dovada înlocuitoare nu este cu valabilitate este asimilată suspendării”, a mai declarat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Poliţiştii spun că măsura încătuşării a fost luată respectându-se legea.

„Lucrătorii Brigăzii Rutiere au aplicat întocmai prevederile legale cu privire la procedura încătuşării şi a conducerii, pentru aplicarea şi dispunerea măsurilor în consecinţă. Există imagini filmate care reprezintă probe la dosarul cauzei, probe ce nu pot fi date publicităţii. Nu a fost târât, a fost doar scos din autovehicul şi aplicată măsura de încătuşare, după care introdus în autospeciala de poliţie şi condus către Institutul de Medicină Legală”, a mai spus Victor Gîlceavă.

Fostul jucător de tenis a acuzat că are răni la mâini din cauza cătuşelor şi a spus că se va adresa CEDO.

„O să mă duc la CEDO. Nu mă duc la doamna Dan, că nu o interesează. Mă duc direct acolo. Le cer daune de 2 milioane de euro. Trei, cinci, şi le dau la copiii săraci din România. Am răni la mâini. Ei trebuiau să reacţioneze altfel. Nu te îmbeţi din trei beri dacă mănânci. Erau trei maşini de poliţie. Cred că nu acţionau aşa nici dacă eram cel mai mare terorist”, a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide