Finaliştii la Green Car of the Year 2011 - competiţia americană

Până când vom afla care este Maşina Anului 2011 în Europa, se pare că o să aflăm mai întâi care este cea mai ecologică maşină a anului la americani. Iată care sunt finaliştii pentru trofeul Green Car of the Year 2011.

Finaliştii la Green Car of the Year 2011 - competiţia americană Finaliştii la Green Car of the Year 2011 - competiţia americană

Revista americană "Green Car Journal" va decerna, în cadrulSalonului Auto Los Angeles, titlul de cea mai ecologică maşină aanului 2011.

Iată şi care sunt cei 5 finalişti în acestmoment:

Aşadar, trei modele cu propulsie hibridă, unul cu motortermic convenţional şi o maşină total electrică. Deşi, dinpunct de vedere al emisiilor poluante, Nissan LEAF este câştigătorabsolut, datorită propulsiei electrice, criteriile de jurizare ţinseama şi de alte aspecte.

Sunt luate în considerare consumul energetic, emisiile poluante,poluarea sonoră, senzaţiile în conducere, dar şi preţul maşinii, uncriteriu încă foarte important. De remarcat că doar Lincoln MKZeste crossover, restul maşinilor fiind berline.

Ce model are cele mai multe şanse la titlul de Green Carof the Year 2011 în America de Nord? Despre Nissan LEAFputem spune doar că face o figură foarte bună, numărându-se şiprintre finaliştii competiţiei de pe Bătrânul Continent, Car of the Year 2011. Ford Fiesta, în schimb,se prezintă doar cu motorizări convenţionale, ceea ce nu îi conferăun atu într-o competiţie dedicată mai mult propulsiiloralternative.

Dintre celelalte trei modele hibrid, Hyundai SonataHybrid reprezintă o surpriză comercială, coreenii luând-oînaintea multor alţi constructori de renume, cu un model hibrid declasă medie. Pe de altă parte, General Motos şi-a pus multesperanţe în succesul lui Chevrolet Volt, iar americanii suntsuficient de naţionalişti.

Oricum, în data de 18 noiembrie ar trebui să aflăm cine esteGreen Car of the Year 2011.

Voi pe cine puneţipariu?